• broken image

  Raport anual 2021

   Asociatia NUCA Animal Welfare

 • Cine suntem

   

  Asociația NUCA Animal Welfare este o organizație nonguvernamentală și nonprofit, bazată exclusiv pe munca unei echipe de voluntari, care de 10 ani își desfășoara activitatea în folosul societății.

  broken image

   

  Scopul principal al asociației noastre este îmbunătățirea calității vieții animalelor de companie din Cluj-Napoca și împrejurimi și stoparea abandonului. Încercăm să ne atingem scopul prin organizarea de programe de sterilizare și microcipare înregistrată pentru a preveni înmulțirea necontrolată și a reduce numărul de animale fără stăpân, salvarea animalelor aflate în dificultate, campanii de informare și educare, dar și prin intermedierea de adopții, consultanță pentru iubitorii de animale și colaborare cu autoritățile.

  În 2021, împreună cu alte asociații de protecție a animalelor din Cluj am instituit un număr comun pentru apeluri telefonice cu cereri de sterilizare.

  Proiectul Nuca din 2015 care s-a transformat într-un HCL privind deținerea și accesul animalelor de companie în Cluj-Napoca, a ajuns din nou pe masa autorităților pentru a fi completat, iar asociația noastră a facut și anul acesta parte din echipa celor care au contribuit!

 • Ce am făcut în 2021

  În spatele cifrelor se ascunde mult suflet, o munca intensă, nopți nedormite, nervi, oboseală, lacrimi de tristețe, dar și o imensă bucurie.

  broken image

  2488 de animale

  Am stabilit un nou record de căţei şi pisici sterilizate şi majoritatea înregistrate prin cele 4 cabinete veterinare cu care colaborâm în Cluj, Huedin, Beiuş şi Sălciua!

  broken image

  1814 pisici sterilizate

  Pentru că viața de pisică comunitară e foarte grea. Prin acțiunile noastre ne focusam pe stoparea înmulțirii necontrolate a coloniilor din jurul blocurilor.

  broken image

  Peste 700 de animale

  ajutate cu tratamente veterinare. Asociația NUCA a preluat costurile unde stăpânii nu își permit achitarea acestora, sau când e vorba de animale abandonate sau comunitare.

  broken image

  Peste 150 de animale

  au fost salvate din situații dificile și fără șanse de supraviețuire. Au fost preluate în grija noastră și plasate în sistemul de foster.

  broken image

  170 de adoptii reușite

  în familii din țară și străinătate care și-au așteptat noii membri cu brațele deschise.

  broken image

  ~ 15000 de oameni

  ajutați cu îndrumări sau acțiuni concrete pentru a salva, captura, steriliza sau trata un animal în dificultate

 • Pet Rescue

  Salvarea unui animal nu va schimba lumea, însă pentru acel animal lumea se va schimba pentru totdeauna. Pentru 150 de animale am facut diferența dintre viață și moarte. Niște destine care s-ar fi sfârșit tragic, dar pe care, cu ajutorul unor oameni, am reușit să le rescriem.

   

   

   

   

   

   

  Apollo

  A așteptat 9 ani să aibă o familie

   

   

  170 de căței și pisici

  au ajuns în familiile lor definitive unde au fost asteptați cu brațele deschise. Le dorim vieți împlinite împreuna și ne bucurăm că am reușit să ne aducem contribuția la fericirea lor viitoare.  

 • Cazuri speciale

  Toate animalele sunt speciale, dar acestea sunt un pic „mai speciale”, poate şi pentru că ne-au dat mai mult de furcă. Nişte poveşti parcă desprinse dintr-un film de groază, dar, din fericire, cu Happy End, pe care dorim să vi le împărtăşim.

  broken image

  Rita

  Deși rămasă paralizată în urma unui accident de mașină, după multe operații și tratamente costisitoare, Rita și-a găsit familia perfecta și fericirea tocmai în Anglia!

  broken image

  Nessy

  Nessy a avut noroc că a rămas în viață. Faptul că și-a pierdut ambele picioare nu constituie o piedică și e un cățel cât se poate de perfect. "Deosebit de perfect" am zice!

  broken image

  Alin

  Adus la noi mai mult mort decât viu, Alin a trecut prin mai multe operații dificile și o lungă perioadă de recuperare. Acum ne întâmpină zilnic cu un zâmbet larg.

  broken image

  Meda

  Nu doar mașinile constituie un pericol pentru pisici, ci și bicicletele, după cum demonstează Meda. Totul e bine când se termină cu bine, chiar dacă cu un ochi mai puțin!

  broken image

  Pralina

  Pralina e o pisică scumpă și la propriu și la figurat. Când o vedem cum fuge prin casă nici nu ne vine să credem că era să își piardă 3 picioare și doar o minune (și câteva operații) a salvat-o!

  broken image

  Atlas

  Atlas ne-a învățat ce înseamnă să fii un luptător și să nu te dai bătut! Deși rămas orb și pe jumătate paralizat, cu iubire și multe tratamente Atlas a revenit cu pași mărunți la viață!

 • broken image

  Puțin de aici, puțin de acolo, mai mult de dincolo, așa se adună de încă o sterilizare, de încă un tratament. Vă mulțumim că vă gândiți la animalele mai puțin norocoase și ne ajutați să le ajutăm.

  broken image

  Fiecare ban pe care l-ați donat este folosit pentru sterilizarea, tratarea, transportul sau salvarea animalelor cu și fără stăpân.

 • Multumiri

  Celor care ne-au ajutat să ajutăm

  broken image

  Pentru adopțiile minunate, donații și susținerea activității noastre

  - Adoptatorilor si familiilor acestora;

  - Asociatiei CMC Vet'Humanitaire;

  - Asociatiei Ein Herz fuer Streuner e.V;

  - Asociatiei Freunde von Vierpfotchen e.V.si lui Gisela Polnik;

  - Asociatiei Miracle's Mission;

  - Altor asociații din străinătate care au donat catre asociațiile ce ne sustin;

  - Avocatei Cristina Petre;

  - Cabinetelor și clinicilor veterinare din Cluj și medicilor cu care am colaborat, in mod special Calvaria, CVS, Dentovet, Echovet, Veterinarius si Vetekinetikus;

  - Cabinetului veterinar Happy Pets;

  - Cabinetului veterinar Roxalbio Huedin;

  - Cabinetului Zoovet Solutions, Beiuș;

  - Cabinetuli veterinar Onimat Vet, Salciua;

   

   

   

  broken image

  Pentru donații și susținerea activității noastre 

   

   

  - Celor 12 vedete si blanosilor care au pozat pentru calendar

  - Celor care ne-au direcționat 3,5%,

  - Doamnei Cristina Ghibu;

  - Firmelor care au sponsorizat campaniile sau evenimentele noastre cu bani sau produse si celor care au redirectionat impozitul pe profit;

  - Firmelor care ne-au sprijinit cu hrană pentru căței și pisici;

  - Firmei de contabilitate Accotax si Medei Loșonți;

  - Fosterilor NUCA și familiilor acestora;

  - Fotografilor, si in mod special, lui Claudiu Guraliuc pentru calendar;

  - Medicului stomatolog Raluca Nedelea

  - Membrilor cotizanți;

  - Organizatorilor evenimentelor la care am participat;

  - Partenerilor media si jurnalistilor care ne-au sustinut;

  broken image

  Pentru donații și susținerea sterilizărilor din Huedin

   

   

  - Persoanelor din Romania, Germania sau alte tari care au susținut și sprijinit activitatea noastră prin donații în bani, hrană, accesorii pentru căței și pisici sau produse pentru târgurile caritabile Nuca;

  - Ray’s Pet Salon;

  - Șoferilor care au condus în siguranță transporturile

  și last, but not least

  - Voluntarilor NUCA și grupului de sterilizari NUCA.

 •  

  broken image
  broken image